Назад  |   Начало  »  MEPPS

MEPPS

MEPPS

От къде всъщност започва всичко? Първата блесна MEPPS е била изобретена през 1938г от Андре Мюлнар (Andre Meulnart), Парижки инженер от заводите на Пежо и запален риболовец. От собствен опит, той скоро разбрал, че е открил едно изключително сполучливо устройство за улов на хищна риба. Отличната работа на моделите на Мюлнар е резултат на дълги изследвания и опити и през тридестте години на нашия век много от неговите открития са били патентовани. През 1938 г., в отговор на нарастващото и постоянно търсене, той създава в Париж компанията M.E.P.P.S. Ако марката MEPPS ви се струва странна, то е защото, както много други думи в днешно време, тя е акроним. M.E.P.P.S. идва от Manfacturier D´Engins De Precision Pour Peches Sportives или Производител на прецизно оборудване за спортен риболов. 
Първата блесна MEPPS попада на вниманието на Тод Шелдън през 1951г. Отявлен любител на спортовете на открито, Шелдън, който тогава е наближавал четиридесетте, тъкмо преживявал лош ден на прочутата Wolf River. Той бил вече изпробвал всички възможни видове изкуствени примамки, произведени в Америка без никакъв резултат. И тогава в момент на пълно отчаяние, той сложил една жестоко издраскана блесна MEPPS, която се търкаляла в кутията му с принадлежности без дори да я е пробвал. Тя му била донесена преди 2 години от негов приятел – войник, завърнал се от Европа. За най-голямо негово учудване след час вече имал 4 пъстърви с общо тегло над 5.5 кг. Това е първата и една от най-важните истории, разказвани от Тод Шелдън за блесните MEPPS. 

На MEPPS в наши дни се гледа с всичко друго, но не и с подозрение. До 1960 година, продажбите в САЩ надхвърлили 500 000. В тези отдавнашни времена, Шелдън си бил поставил лична цел да достигне зашеметяващата цифра 3 000 000 годишно. 
За да е в крак с разрастването на продажбите M.E.P.P.S. напуска Париж и се мести в ново производствено помещение от 3000 кв.м. близо до Ница, в град Конт – на Френската Ривиера. Там 70 работници произвеждат блесните, които се продават в над 80 страни по целия свят. В САЩ още 70 работника работят специално за Американският пазар, използвайки части, произведени във Франция. 
В световен мащаб M.E.P.P.S. е единствената фабрика, изцяло концентрирана върху производството на блесни; единственият производител, използващ бронзова сплав, специално разработена за него от двете най-големи леярни в Европа; единственият работещ с Американския, Канадския и Френския научно изследователски центрове върху поведението на рибите. 

Риболовците често си задават въпроса, " Кой е най-добрият MEPPS за ?". За да отговори на този въпрос MEPPS предлага в световен мащаб повече от 4 хиляди (точно така – 4000) различни блесни с голямо разнообразие от размери и цветове. 

Назад
Филтри
Сортирай:
На страница по:
По уместност
По уместностАзбучно A → ЯАзбучно Я → АЦена 0 → 9Цена 9 → 0
На страница по: